Tegeltjeswijsheid

‘Wat betekent het onderwijs voor jou?’ Dat antwoord kan wel op een tegeltje, vonden wij. Daarom vroegen wij onze leerkrachten hun eigen antwoord op een tegeltje te schrijven.

Kleurplaatactie

De beleveniswereld van kinderen is kleurrijk en uniek. Daarom hebben we ter gelegenheid van ons jubileum een speciale kleurplaat uitgebracht. Deze kleurplaten zijn uitgedeeld op de 16 IJmare scholen.

Verhalen vol passie voor het onderwijs

Hoe is het om leerkracht of directeur te zijn op een IJmare school? Niemand anders kan je dit beter vertellen dan zij zelf. Daarom hebben wij zes bevlogen werknemers geïnterviewd, waarbij zij met enthousiasme antwoord geven op 20 vragen die een inkijkje bieden in hun ervaringen in het onderwijs, ieder vanuit hun eigen perspectief.

Anita & Sultan

In deze boeiende video neemt inspirerende directeur Anita je mee naar Kindcentrum de Sparkel in Beverwijk. Ook gaat zij in een gesprek met Sultan, lid Raad van Toezicht.

Natalie & Bibiche

Bibiche is Leerkracht Groep 5 en deelt met passie waardevolle inzichten met persoonlijke verhalen en ervaringen. Zij gaat in gesprek met Natalie, een bevlogen leerkracht Groep 8 van de Jan Campertschool.

Yvonne & Melike

Leerkrachten Melike en Yvonne nemen je mee naar OBS De Zeester in Beverwijk en beantwoorden de 20 jaar IJmare vragen. In het laatste fragment wordt het wijshedentegeltje ingevuld, waar de leerkrachten in één zin delen wat het onderwijs voor hen betekent. Blijf dus zeker hangen tot het einde!