Misschien had je het al meegekregen: OPO IJmond wordt IJmare! Vol trots presenteren we onze nieuwe naam en uitstraling, in een wel heel speciale persconferentie.

De persconferentie maken was een behoorlijke klus. Dankzij de inzet en het talent van de leerlingen is het een prachtige onthulling geworden! 

Als scholenstichting zijn wij continu in ontwikkeling en daarom vertellen we een nieuw verhaal. En daarbij hoort ook een nieuwe naam. ‘Samen sterk voor goed onderwijs’ is waar wij voor staan, dat doen we op 16 verschillende scholen in de IJmond. Iedere dag wordt er hard gewerkt door 350 betrokken collega’s én natuurlijk ook door de leerlingen! Dankzij onze goede begeleiding kunnen de leerlingen zich optimaal ontwikkelen. 

Making of

Wil je nog lachen voor de kerstvakantie? Bekijk hier de making of de persconferentie, inclusief bloopers!

Waarom de naam IJmare?

Regionale verbondenheid
De IJ van IJmare laat de regio terugkomen waarin wij het openbaar onderwijs verzorgen: de IJmond. De IJ in ons logo laat ook de sluizen zien welke een belangrijke locatie is in de regio. Daarnaast grenst onze regio aan de zee wat in het Latijns mare is.

De kracht en diversiteit van de zee
Wij zijn een dynamische organisatie die denkt in mogelijkheden. Wij zijn in beweging en blijven in ontwikkeling om het beste uit onszelf en de leerling te halen. Daarnaast omarmen wij de kracht van diversiteit. Deze elementen vind je terug in de zee (‘mare’), het krachtige lettertype, de kleurstelling (divers) en de puntjes op de IJ (divers en dynamisch).